#1 2010-03-29 22:21:30

piotr.grze
Bywalec
Od: Rzeszów
Zarejestrowany: 2009-01-17
Posty: 251

Photoshop CS5

Po tym filmiku jestem w szoku...

Offline

 

#2 2010-03-30 11:59:24

Isildur
Turysta
Od: Prażmów
Zarejestrowany: 2008-07-22
Posty: 41

Re: Photoshop CS5

To znaczy po jakim filmiku? :)


Nikon D60 + AF-S DX VR 18-55mm + 70-300 VR
CANON A610 + pasja

Offline

 

#3 2010-03-30 12:13:09

CanisLupus
Gawędziarz
Od: Pruszków
Zarejestrowany: 2008-04-07
Posty: 579

Re: Photoshop CS5


Nikon D70 plus kilka klamotów...Pstryk :)

Offline

 

#4 2010-03-30 12:13:17

Abaddon
Turysta
Zarejestrowany: 2010-01-29
Posty: 56

Re: Photoshop CS5

Isildur napisał:

To znaczy po jakim filmiku? :)

pewnie po tym>> http://www.youtube.com/watch?v=NH0aEp1oDOI

Offline

 

#5 2010-03-30 12:52:15

ravenland
Gawędziarz
Zarejestrowany: 2010-01-23
Posty: 638

Re: Photoshop CS5

Ale sobie jaja robią... Ale poważnie ciekaw jestem co ekipa Adobe wymyśli w nowej wersji...

Offline

 

#6 2010-03-30 13:11:20

Mystik
Paplacz
Od: dam
Zarejestrowany: 2007-10-08
Posty: 4242
Serwis

Re: Photoshop CS5

ravenland napisał:

Ale sobie jaja robią... Ale poważnie ciekaw jestem co ekipa Adobe wymyśli w nowej wersji...

otworzysz dvd rom a tam kawa :P i to taka kolumbijska :P


"Nic nie jest pewne, tylko to wiem na pewno"

Film i Fotografia ślubna

Offline

 

#7 2010-03-30 19:30:15

piotr.grze
Bywalec
Od: Rzeszów
Zarejestrowany: 2009-01-17
Posty: 251

Re: Photoshop CS5

ravenland napisał:

Ale sobie jaja robią... Ale poważnie ciekaw jestem co ekipa Adobe wymyśli w nowej wersji...

To... to uważasz, że nie będzie tych narzędzi???

Offline

 

#8 2010-04-12 14:50:21

CanisLupus
Gawędziarz
Od: Pruszków
Zarejestrowany: 2008-04-07
Posty: 579

Re: Photoshop CS5

Ciekawe jaka bedzie Camera Raw?


Nikon D70 plus kilka klamotów...Pstryk :)

Offline

 

#9 2010-04-12 14:54:42

ravenland
Gawędziarz
Zarejestrowany: 2010-01-23
Posty: 638

Re: Photoshop CS5

a CameraRaw wyciągnie cienie bez szumów do 10 EV...

Offline

 

#10 2010-04-12 16:39:51

CanisLupus
Gawędziarz
Od: Pruszków
Zarejestrowany: 2008-04-07
Posty: 579

Re: Photoshop CS5

Mam problem tego typu ze mam 3 wołarki LT3 beta , ACR i Fase One 5 pro i nie wiem juz czego uzywac :)


Nikon D70 plus kilka klamotów...Pstryk :)

Offline

 

#11 2010-04-12 18:48:46

Michal_Kucyrka
Starszy Gawędziarz
Od: Stargard
Zarejestrowany: 2008-02-20
Posty: 871
Serwis

Re: Photoshop CS5

CanisLupus napisał:

Mam problem tego typu ze mam 3 wołarki LT3 beta , ACR i Fase One 5 pro i nie wiem juz czego uzywac :)

Mam podobny problem :-) nie wiadomo na co się zdecydować.


odkąd jest lustro zawsze był C a n o n

Offline

 

#12 2010-04-12 18:52:51

CanisLupus
Gawędziarz
Od: Pruszków
Zarejestrowany: 2008-04-07
Posty: 579

Re: Photoshop CS5

Raczej zostane przy Adobe wiec Phase One odpada zreszta strasznie nieczytelny interface ma. LT i ACR to teraz wlasciwie to samo wiec na jedno wychodzi


Nikon D70 plus kilka klamotów...Pstryk :)

Offline

 

Reklama

#13 2010-04-14 13:44:47

CanisLupus
Gawędziarz
Od: Pruszków
Zarejestrowany: 2008-04-07
Posty: 579

Re: Photoshop CS5

Mozna juz skads pobrac triala CS5?


Nikon D70 plus kilka klamotów...Pstryk :)

Offline

 

#14 2010-04-14 14:26:15

jfuks
Gaduła
Zarejestrowany: 2008-08-13
Posty: 1512

Re: Photoshop CS5

Jak się tu zapiszesz, to Ci zamailują, że jest dostępny ;-)


Zawsze znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że nie masz racji ;-)
Nie zawsze ktoś, kto twierdzi, że nie masz racji, ma rację ;-)

Offline

 

#15 2010-06-06 18:37:42

piotr.grze
Bywalec
Od: Rzeszów
Zarejestrowany: 2009-01-17
Posty: 251

Re: Photoshop CS5

Nie chcę zakładać nowego wątku więc tutaj się o to spytam:
czy po zakupie pakietu Adobe CS5 wszystkie programy się instaluje jednocześnie czy osobno, i jeśli osobno to czy można na innym komputerze zainstalować?
Z góry dziękuję.

Offline

 

#16 2010-06-06 23:39:44

Ewa
Administrator
Od: Wrocław
Zarejestrowany: 2007-09-11
Posty: 3208

Re: Photoshop CS5

Programy z pakietu można instalować po jednym i doinstalowywać kolejne kiedy się chce.
Kupując pakiet, klucz aktywacyjny dostaje się do pakietu, a nie do jego pojedynczych części-programów. Jeden i ten sam do całości. Więc możesz instalować po kawałku, ale na tym samym komputerze.
Można też kupować pojedyncze programy osobno, wtedy każdy ma swój klucz i może być każdy na innym komputerze.


Sztuka to kłamstwo, które mówi prawdę.
                                              Pablo Picasso

http://www.ewaipiotr.pl/
http://ewaipiotr.pl/sklep/

Offline

 

#17 2010-06-16 17:41:22

piotr.grze
Bywalec
Od: Rzeszów
Zarejestrowany: 2009-01-17
Posty: 251

Re: Photoshop CS5

Mam takie pytanie odnośnie nowego Fotoszopa. Jak można w nim... skadrować zdjęcie? Z góry dziękuję.

Offline

 

#18 2010-06-17 23:01:58

Stacho
Turysta
Zarejestrowany: 2008-08-02
Posty: 65

Re: Photoshop CS5

To i ja zapytam. Mam CS5 "testówkę" na 30 dni i nie mogę  poukładać narzędzi jak np w starym CS3. Chodzi mi o to, żebym  po otwarciu PSa miał np warstwy, historie na prawej stronie i otwarte okno na zdjęcie ze wszystkimi znaczkami sciągania na pasek , zamykania, minimalizacji. Ja po otwarciu swojego owszem mam warstwy i historie na prawej stronie, ale na zdjęciu  jak otworzę na cały ekran to zdjęcie wchodzi troche pod wyświetlane warstwy, historię. Druga sprawa to po wybraniu narzędzia z okienka warstwy wyswietlają sie jakieś dziwne np poziomy, nie można kółkiem myszki płynnie regulować, brakuje mi tam z boku opcji ok,auto ,anuluj. Co trzeba ustawić lub  przestawić zeby było "normalnie" jak np w CS3?

Offline

 

#19 2010-06-17 23:11:19

Ewa
Administrator
Od: Wrocław
Zarejestrowany: 2007-09-11
Posty: 3208

Re: Photoshop CS5

piotr.grze napisał:

Mam takie pytanie odnośnie nowego Fotoszopa. Jak można w nim... skadrować zdjęcie? Z góry dziękuję.

Ty tak poważnie pytasz? Normalnie: z palety narzędzi bierze się kadrownicę i zakreśla ile trzeba, a potem Enter. Chyba we wszystkich programach kadruje się tak samo.


Sztuka to kłamstwo, które mówi prawdę.
                                              Pablo Picasso

http://www.ewaipiotr.pl/
http://ewaipiotr.pl/sklep/

Offline

 

#20 2010-06-17 23:18:13

Ewa
Administrator
Od: Wrocław
Zarejestrowany: 2007-09-11
Posty: 3208

Re: Photoshop CS5

Stacho napisał:

To i ja zapytam. Mam CS5 "testówkę" na 30 dni i nie mogę  poukładać narzędzi jak np w starym CS3. Chodzi mi o to, żebym  po otwarciu PSa miał np warstwy, historie na prawej stronie i otwarte okno na zdjęcie ze wszystkimi znaczkami sciągania na pasek , zamykania, minimalizacji. Ja po otwarciu swojego owszem mam warstwy i historie na prawej stronie, ale na zdjęciu  jak otworzę na cały ekran to zdjęcie wchodzi troche pod wyświetlane warstwy, historię.

Może masz palety niepodokowane? Kliknij Window | Workspace | Photography (Okno | druga pozycja od góry | Fotografia) i obszar roboczy powinien być jak należy. Jeśli nie jest, to niżej jest Reset Photography.
Jeśli dalej będzie coś nie tak, to pisz.

Druga sprawa to po wybraniu narzędzia z okienka warstwy wyswietlają sie jakieś dziwne np poziomy, nie można kółkiem myszki płynnie regulować, brakuje mi tam z boku opcji ok,auto ,anuluj. Co trzeba ustawić lub  przestawić zeby było "normalnie" jak np w CS3?

Tego fragmentu wypowiedzi zupełnie nie rozumiem. Jakie narzędzia z okienka warstwy? co chcesz regulować kółkiem?


Sztuka to kłamstwo, które mówi prawdę.
                                              Pablo Picasso

http://www.ewaipiotr.pl/
http://ewaipiotr.pl/sklep/

Offline

 

#21 2010-06-18 00:44:59

Stacho
Turysta
Zarejestrowany: 2008-08-02
Posty: 65

Re: Photoshop CS5

Oj to trzeba bedzie się pouczyć tego PSa. Z tym kółkiem myszki to chodziło o to: jak otworzę palete narzędzi na warstwach ( symbol kółka czarno-białego)  to po wybraniu np poziomów, naciśnięciu na suwak czerni mogłem kręcąc kółkiem myszki i  cyferka po cyferce  od 0 w górę 1,2,3 ile tam chciałem ,w nowym tego nie ma morzna tylko przesuwać .Chcąc na stary styl  muszę iść do: image, adjustments i po wybraniu tam poziomów, jest jak w moim starym CS3- można regulować od 0 po jednej cyferce w górę kręcąc kółkiem myszki. Jeszcze jedno. Jak w nowym CS5 zminimalizować zdjęcie, otworzyć dwa zdjęcia w jednym oknie?  Zastanawiam się nad upgrade-m do cs3, ale jak tak bedę się gubił w tym nowym to chyba jeszcze pozostane na starym.

Ostatnio edytowany przez Stacho (2010-06-18 00:55:54)

Offline

 

#22 2010-06-18 14:04:07

Ewa
Administrator
Od: Wrocław
Zarejestrowany: 2007-09-11
Posty: 3208

Re: Photoshop CS5

Stacho napisał:

Z tym kółkiem myszki to chodziło o to: jak otworzę palete narzędzi na warstwach

Acha, to. To się nazywa warstwy dopasowania (Adjustment Layer, jeśli masz wersję ang.). Cała różnica obsługi wynika z tego, że teraz istnieje paleta dopasowań, w której się to wszystko reguluje. Pooglądaj sobie ikony w tej palecie, jest tam wszystko i jeszcze trochę.
Kółkiem kręcić możesz dalej. Zamiast klikać suwak czerni, wstaw kursor do pola liczbowego poniżej i kręć.


Sztuka to kłamstwo, które mówi prawdę.
                                              Pablo Picasso

http://www.ewaipiotr.pl/
http://ewaipiotr.pl/sklep/

Offline

 

#23 2010-06-18 15:04:08

Stacho
Turysta
Zarejestrowany: 2008-08-02
Posty: 65

Re: Photoshop CS5

Dziękuję Ewa. Dziękuję DominikH.  Cenne były Wasze porady, mam nadzieje że pomału rozgryze ten program. Przepraszam za nie fachowe sformułowanie pytań.

Offline

 

#24 2010-06-18 15:48:07

Ewa
Administrator
Od: Wrocław
Zarejestrowany: 2007-09-11
Posty: 3208

Re: Photoshop CS5

Ależ nie ma za co :)
Powodzenia w rozgryzaniu!


Sztuka to kłamstwo, które mówi prawdę.
                                              Pablo Picasso

http://www.ewaipiotr.pl/
http://ewaipiotr.pl/sklep/

Offline

 

#25 2010-06-18 18:17:38

piotr.grze
Bywalec
Od: Rzeszów
Zarejestrowany: 2009-01-17
Posty: 251

Re: Photoshop CS5

Ewa napisał:

piotr.grze napisał:

Mam takie pytanie odnośnie nowego Fotoszopa. Jak można w nim... skadrować zdjęcie? Z góry dziękuję.

Ty tak poważnie pytasz? Normalnie: z palety narzędzi bierze się kadrownicę i zakreśla ile trzeba, a potem Enter. Chyba we wszystkich programach kadruje się tak samo.

:D Jak to pisałem to myślałem o tym poważnie. Głowiłem się nad tym dobraych kilkanaście minut, a od razu po napisaniu tego postu zauważyłem jaki jestem głupi. Tak samo jak z instalacją tego photshopa z płyty. Pobieram dwa największe pliki (ok. 1GB), a tu się okazuje (tuż po napisaniu postu na forum o wydaniu czerwcowym), że to ta najmniejsza rzecz jest tym co trza uruchomić). :)

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson