Strona główna Fora Foto Sprzęt Problem Z Sigm?? 70-300 F/4-5,6 Dg Macro

Problem Z Sigm?? 70-300 F/4-5,6 Dg Macro

Sprzęt

Member

Witam mam taki problem ze nie wiem jak to sie stalo w moim majacym tydzen obiektywie ( byl kupiony na Allegro) przestał działać napęd AF mimo ze poprzedniego dnia miałem go na pokazach lotniczych i do ostatniego zdjecia wszystko działało idealnie a nastepnego dnia juz ostrzenie tylko manualne bo neistety mam Nikona D60. Co to moze być i czy ta usterke serwis Sigmy naprawi mi w ramach gwarancji ( mam jeszcze ponad 1,5 roku gwarancjie)
Pozdrawiam

Member

Zmęczył się biedaczysko. Nie spadł? Nie stuknął nigdzie? Jeśli nie, to powinni naprawić.

Member

po ostatnim zdjeciu wlozylem go do torby a na drugi dzien wlaczam aparat a tu tylko diodka wspomagajaca autofokus swieci a w obiektywie zadnej reakcji a nic w nim nie trzeszczy itp wiec nie mam pojecia co sie moglo stac.

Member

Ręczne pokręcenie pierścieniem ostrości nie pomaga? Po wysprzęgleniu oczywiście, jeśli to nie HSM. Jak nie pomaga, to do serwisu. Zmęczył się, bywa. Moja Sigma też tak raz miała, naprawili i od tej pory działa.

Member
Ewa wrote:
Ręczne pokręcenie pierścieniem ostrości nie pomaga? Po wysprzęgleniu oczywiście, jeśli to nie HSM. Jak nie pomaga, to do serwisu. Zmęczył się, bywa. Moja Sigma też tak raz miała, naprawili i od tej pory działa.

tzn on musi miec na 100% wlasny silnik AF bo uzywam go z Nikonem D60 i wszytko dzialalo w trybie AF a teraz tylko jak przestawie przelacznik w obiektywie na manulal no ale wtedy juz musze ostrzyc recznie…

Wielke dzięki Ewo

Viewing 4 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.